Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Κωνσταντίνος Φασσέας

Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κωνσταντίνος Φασσέας
Κωνσταντίνος Φασσέας

Ο Κωνσταντίνος Φασσέας από το 2009 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.

Το1980 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας από το Τμήμα Βοτανικής του University of Glasgow, ενώ το 1982 διορίστηκε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την τότε ΑΓΣΑ. Το 1987-88 απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Scottish Crop Research Institute στο Dundee της Σκωτίας.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, έχει επιβλέψει περισσότερες από 70 Πτυχιακές, 20 Μεταπτυχιακές Εργασίες (MSc) και 3 Διδακτορικές Διατριβές.

Έχει περισσότερες από 65 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με συντελεστή απήχησης, με συνολικά περισσότερες από 800 αναφορές και περί τις 150 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των διδακτικών βιβλίων «Γενική Βοτανική» και «Λειτουργική Ανατομία Φυτών», ενώ έχει συμμετάσχει στη απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά τριών διδακτικών βιβλίων.

Έχει συγγράψει ένα βιβλίο γενικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Τι τρώμε. Ένας επιστήμονας στην κουζίνα μας» (2011), το οποίο είναι και Best Seller του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΥΛΟΣ.

Συνεργάζεται με τον ΕΦΕΤ από το 2007 ως ελεγκτής τροφίμων για τη διαπίστωση και αναγνώριση «ξένων σωμάτων» σε τρόφιμα, κατόπιν καταγγελίας καταναλωτών.

Έχει προσκληθεί πολλές φορές σε διάφορα κανάλια της τηλεόρασης και το ραδιόφωνο (ΕΡΤ1, ΣΚΑΙ, Εψιλον κ.ά.) σε εκπομπές που σχετίζονται με τα τρόφιμα και τη διατροφή.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά, με θέματα που έχουν σχέση πάντα με τα τρόφιμα.

Έχει επανειλημμένα προσκληθεί να κάνει διαλέξεις σε διάφορες διοργανώσεις συλλόγων, δήμων, σχολείων κλπ με θέμα τη διατροφή και τις σχετικές νέες τάσεις, καθώς και τη συσχέτιση της διατροφής με την υγεία του ανθρώπου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ (1975).

Ομιλητές

Πάνος Παχατουρίδης Ο Πάνος Παχατουρίδης είναι από τον Αύγουστο του 2017 υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Laura Jacobson Η Laura Jacobson είναι στρατηγικός αναλυτής στον IGD, τον ερευνητικό και εκπαιδευτικό βρετανικό φορέα, που έχει στον πυρήνα της δράσης του τον κλάδο τροφίμων και ποτών.
Marek Kempka Ο Marek έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα αγοράς, σε τομείς όπως: Consumer and Shopper research, Category Management και Market data analysis.
Ηλίας Σούσης Ο Ηλίας Σούσης είναι Head of Domestic Market, Agencies and YouTube Greece, Bulgaria, Cyprus, Malta στην Google.
Χρήστος Τσεντεμεΐδης Ο Χρήστος Τσεντεμεΐδης ανέλαβε το 2018 τη θέση του Country Director & Brand Activation South Eastern Europe and Israel Distributor Markets στη Johnson & Johnson. Είναι πρόεδρος του ECR Ελλάς (Εκπρόσωπος των προμηθευτών του συνδέσμου).
Αναστασία Γρίβα Η Αναστασία Γρίβα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).
Άννα Κασιμάτη Η Άννα Κασιμάτη είναι ιδρυτικό μέλος & Managing Director της isMOOD, μιας καινοτόμου εταιρείας εξόρυξης γνώσης από κοινωνικά δίκτυα.
Δέσποινα Κατσώχη Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Στέφανος Κομνηνός Ο Στέφανος Κομνηνός είναι MSc, Οικονομολόγος – Αναλυτής Αγορών. Η επαγγελματική του καριέρα μοιράζεται μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Σήμερα, βρίσκεται ξανά, ως executive partner, στην Exceed Consulting.
Φάνης Κουτουβέλης Ο Φάνης Κουτουβέλης είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας Intale η οποία ψηφιοποιεί το κανάλι της Μικρής Λιανικής.
Γιώργος Μονοκάνδυλος Εργάζεται ως στέλεχος της Google στον ρόλο του Head of Branding and Creative Agencies Domestic Business από τον Ιούλιο του 2017. Κύριος σκοπός του είναι η συμβουλευτική υποστήριξη των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα σχετικά με την καλύτερη χρήση των πλατφόρμων της Google για διαφημιστικούς σκοπούς.
Σοφία Πρωτονοταρίου Κατά την 20ετή και πλέον πορεία της σε εταιρείες έρευνας αγοράς (Research International κλπ), η Σοφία Πρωτονοταρίου απέκτησε πλούσια επαγγελματική εμπειρία ως Project Designer, Data Analyst, Virtual Team Leader, Vision Maker, Business Thinker.
Σάββας Τορτοπίδης Ανήκει στο δυναμικό της Δ. Μασούτης από το 1999, όπου έχει σχεδιάσει και εκτελέσει πολλά έργα πληροφορικής, επικοινωνιών και εξέλιξης διαδικασιών σε τομείς όπως Logistics, Accounting, Point of Sales, digital marketing, regulations compliance, Data Centers, Disaster Recovery, Security και e-commerce, εξυπηρετώντας πάντα επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Κωνσταντίνος Φασσέας Κωνσταντίνος Φασσέας από το 2009 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.
Έλενα Χαϊλαζοπούλου H Έλενα Χαϊλαζοπούλου είναι επικεφαλής του eRetail Audit, μιας καινοτόμου υπηρεσίας που αναπτύχθηκε από την Convert Group για να μετράει τα online μερίδια αγοράς και να συνδέει τo marketing effort με το τελικό transaction του καταναλωτή.
Ηλίας Ζώτος O Ηλίας Ζώτος έχει στην ευθύνη του συμβουλευτικές και τεχνικές ομάδες υπηρεσιών με αντικείμενο όπως οι Λύσεις για την Εμπειρία του Πελάτη, η Επιχειρηματική Ευφυία, η Επιχειρησιακή Διασύνδεση και η Διαχείριση Επιχειρησιακών Πόρων. Έχει να επιδείξει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία σε υλοποιήσεις έργων σε διαφορετικές βιομηχανίες, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • ΧΟΡΗΓΟI
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • VENUE SPONSOR
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR