Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Ολιστική Ανάλυση της Αναδυόμενης Αγοραστικής Συμπεριφοράς των Ελλήνων


Οι αξίες, οι ανάγκες και η συμπεριφορά του καταναλωτή αλλάζουν πιο γρήγορα από ποτέ και θα συνεχίσουν να αλλάζουν τα αμέσως επόμενα χρόνια, με αυξανόμενο ρυθμό. Οι αλλαγές αυτές, που αλληλεπιδρούν με τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας, της δημογραφικής εικόνας της χώρας, της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού και της τεχνολογίας, αποτελούν βασικό στοιχείο για τη λήψη αποφάσεων στρατηγικής σημασίας εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή, τα νέα εργαλεία έρευνας και ανάλυσης, η αυξανόμενη ποικιλία και ποσότητα δεδομένων και οι υπολογιστικές δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών επιτρέπουν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό την επεξεργασία μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που μπορούν να τις αξιοποιήσουν να ξεχωρίσουν και να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Στην 8η του διοργάνωση, το Συνέδριο του ΙΕΛΚΑ δίνει για άλλη μια φορά το βήμα στους ειδικούς που ήδη αξιοποιούν αυτές τις δυνατότητες προκειμένου να απαντήσουν το πιο κρίσιμο ερώτημα για το λιανεμπόριο: Ποιοι είναι οι Έλληνες καταναλωτές;

Διαβάζοντας τα σημάδια των δημογραφικών και οικονομικών τάσεων, των κοινωνικών, ψυχομετρικών και διατροφικών εξελίξεων και των αλλαγών στη νέα ψηφιακή καθημερινότητα, δίνεται η απάντηση στο ερώτημα και διαμορφώνονται οι προβλέψεις σχετικά με τις καταναλωτικές και αγοραστικές συμπεριφορές τη δεκαετία 2020.

Στόχος του συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ είναι αφενός οι επιχειρήσεις και τα στελέχη που έχουν υλοποιήσει πρωτοβουλίες πρωτοποριακής state-of-the-art ανάλυσης καταναλωτικού κοινού σε επίπεδο μεθοδολογιών, θεματολογίας και χρήσης νέων τεχνολογιών (PoS, Web, IoT κλπ) να προβάλουν, να μοιραστούν και να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες και τις πρακτικές που έχουν αποκτήσει και αφετέρου να προδιαγραφεί το μέλλον του αγοραστικού κοινού των FMCG της επόμενης δεκαετίας.

Η θεματολογία

Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  Ι. Αναλύοντας τον Σύγχρονο Καταναλωτή
  ΙΙ. Καινοτόμες Οπτικές του Καταναλωτή
  ΙΙΙ. Νέες Επιχειρηματικές Πρακτικές / Στρατηγικές
Διαβάστε περισσότερα

Το κοινό του Συνεδρίου

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα στελέχη του κλάδου (λιανεμπόριο και προμηθευτές) που αντιλαμβάνονται ότι η καινοτόμα και συνεχής κατανόηση του καταναλωτή είναι αναγκαία συνθήκη για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και αποτελεσματικής καινοτομίας στο omni-channel λιανεμπόριο.

Τέτοια στελέχη είναι: Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές, καθώς και Διευθυντικά στελέχη τμημάτων

  ΠωλήσεωνMarketingΠληροφορικήςDigital MarketingΕφοδιαστικής ΑλυσίδαςLogistics και OperationsΑγορών, κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Ομιλητές

Πάνος Παχατουρίδης Ο Πάνος Παχατουρίδης είναι από τον Αύγουστο του 2017 υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Laura Jacobson Η Laura Jacobson είναι στρατηγικός αναλυτής στον IGD, τον ερευνητικό και εκπαιδευτικό βρετανικό φορέα, που έχει στον πυρήνα της δράσης του τον κλάδο τροφίμων και ποτών.
Marek Kempka Ο Marek έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα αγοράς, σε τομείς όπως: Consumer and Shopper research, Category Management και Market data analysis.
Ηλίας Σούσης Ο Ηλίας Σούσης είναι Head of Domestic Market, Agencies and YouTube Greece, Bulgaria, Cyprus, Malta στην Google.
Χρήστος Τσεντεμεΐδης Ο Χρήστος Τσεντεμεΐδης ανέλαβε το 2018 τη θέση του Country Director & Brand Activation South Eastern Europe and Israel Distributor Markets στη Johnson & Johnson. Είναι πρόεδρος του ECR Ελλάς (Εκπρόσωπος των προμηθευτών του συνδέσμου).
Αναστασία Γρίβα Η Αναστασία Γρίβα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).
Άννα Κασιμάτη Η Άννα Κασιμάτη είναι ιδρυτικό μέλος & Managing Director της isMOOD, μιας καινοτόμου εταιρείας εξόρυξης γνώσης από κοινωνικά δίκτυα.
Δέσποινα Κατσώχη Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Στέφανος Κομνηνός Ο Στέφανος Κομνηνός είναι MSc, Οικονομολόγος – Αναλυτής Αγορών. Η επαγγελματική του καριέρα μοιράζεται μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Σήμερα, βρίσκεται ξανά, ως executive partner, στην Exceed Consulting.
Φάνης Κουτουβέλης Ο Φάνης Κουτουβέλης είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας Intale η οποία ψηφιοποιεί το κανάλι της Μικρής Λιανικής.
Γιώργος Μονοκάνδυλος Εργάζεται ως στέλεχος της Google στον ρόλο του Head of Branding and Creative Agencies Domestic Business από τον Ιούλιο του 2017. Κύριος σκοπός του είναι η συμβουλευτική υποστήριξη των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα σχετικά με την καλύτερη χρήση των πλατφόρμων της Google για διαφημιστικούς σκοπούς.
Σοφία Πρωτονοταρίου Κατά την 20ετή και πλέον πορεία της σε εταιρείες έρευνας αγοράς (Research International κλπ), η Σοφία Πρωτονοταρίου απέκτησε πλούσια επαγγελματική εμπειρία ως Project Designer, Data Analyst, Virtual Team Leader, Vision Maker, Business Thinker.
Σάββας Τορτοπίδης Ανήκει στο δυναμικό της Δ. Μασούτης από το 1999, όπου έχει σχεδιάσει και εκτελέσει πολλά έργα πληροφορικής, επικοινωνιών και εξέλιξης διαδικασιών σε τομείς όπως Logistics, Accounting, Point of Sales, digital marketing, regulations compliance, Data Centers, Disaster Recovery, Security και e-commerce, εξυπηρετώντας πάντα επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Κωνσταντίνος Φασσέας Κωνσταντίνος Φασσέας από το 2009 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.
Έλενα Χαϊλαζοπούλου H Έλενα Χαϊλαζοπούλου είναι επικεφαλής του eRetail Audit, μιας καινοτόμου υπηρεσίας που αναπτύχθηκε από την Convert Group για να μετράει τα online μερίδια αγοράς και να συνδέει τo marketing effort με το τελικό transaction του καταναλωτή.
Ηλίας Ζώτος O Ηλίας Ζώτος έχει στην ευθύνη του συμβουλευτικές και τεχνικές ομάδες υπηρεσιών με αντικείμενο όπως οι Λύσεις για την Εμπειρία του Πελάτη, η Επιχειρηματική Ευφυία, η Επιχειρησιακή Διασύνδεση και η Διαχείριση Επιχειρησιακών Πόρων. Έχει να επιδείξει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία σε υλοποιήσεις έργων σε διαφορετικές βιομηχανίες, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας.
 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
 • ΧΟΡΗΓΟI
 • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • VENUE SPONSOR
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR